Књажевачке

НОВИНЕ

Politika

Broj pregleda

Usvojen budžet opštine Knjaževac za 2023. godinu

Skupština opštine Knjaževac usvojila je budžet opštine za 2023. godinu. 

Predsednik opštine Knjaževac, Milna Đokić, foto: R.V.
Predsednik opštine Knjaževac, Milna Đokić, foto: R.V.

Izvršenje budžeta je 90%, a glavne kapitalne investicije i projekti nastavljaju se i u 2023. godini.

,,U ovom budžetu za 2023. godinu planiramo prihod od milijardu 333 miliona. To su realni prihodi i mi realno planiramo svoje budžete. Ne uvećavamo prihode, da bismo na taj način stvorili mogućnost za povećanje rashoda, samim tim i za veštačko zaduživanje naše opštine. Samo izvršenje prihoda od preko 90% govori u prilog tome. Planiramo iz ovog budžeta mnogo investicija u nešto šta će generisati nove vrednosti kao što je saobraćajna infrastruktura, investicije u sportske terene zbog razvoja sportskog turizma, uređenje seoskih mesnih zajednica, izgradnja novih sistema za vodosnabdevanje, završetak izgradnje kanalizacione mreže u Knjaževcu. Nismo zaboravili ni socijalno najugroženije stanovnike. Trudimo se da svoju solidarnost sa njima pokažemo i time što čak 7, 5% budžeta izdvajamo za socijalnu zaštitu, za naše najmlađe sugrađane koji pohađaju našu predškolsku ustanovu, ali i za naše osnovne i srednje škole izdvajamo blizu 22% budžeta. Imamo čak 370 naših đaka i studenata kojima dajemo stipendije, imamo tridesetak studenata koji imaju prosek preko 9, kojima ćemo na Svetog Savu dati jednokratnu pomoć od 300 eura. Trudimo se da našim budžetom tolikim koliki je obuhvatimo sve one kojima je potrebna pomoć i da investiramo u sve ono šta može da opštinu Knjaževac učini lepšom, boljom, za jedan srećniji život naših sugrađana”, rekao je predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić.

Na dnevnom redu šeste sednice Skupštine opštine Knjaževac razmatran je i Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač opština Knjaževac.

Pored Predloga odluke o imenovanju članova i zamenika članova Opštinske izborne komisije opštine Knjaževac u stalnom sastavu, usvojen je i Predlog rešenja o imenovanju direktora Centra za socijalni rad “Dr Mihajlo Stupar” u Knjaževcu.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara