Књажевачке

НОВИНЕ

Kultura

Broj pregleda

Predstava ,,Velika seoba arhivatora” – 18. januara u Knjaževcu!

Kako je knjaževački Dom kulture obavestio javnost, u sredu, 18. januara 2023. godine, u sali Doma kulture biće održana predstava  ,,Velika seoba arhivatora” – u organizaciji glumačke ekipe iz serijala ,,Državni posao“.

Plahat predstave, Državni posao - Velika seoba arhivatora
Plahat predstave, Državni posao – Velika seoba arhivatora

Predstava počinje u 20 časova, ulaznica iznosi 350 dinara.

Velika seoba arhivatora – Državni posao

U ovom pozorišnom komadu posmatramo, publici poznate likove, Čvarkova, Torbicu i Boškića koji su silom prilika izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije) u istureno odeljenje – magacin u malom mestu na Fruškoj gori. Naši junaci se zatiču u novoj nepoznatoj sredini, u magacinu u kom su prinuđeni i da žive, u kom nema uslova za boravak tri osobe, dok istovremeno ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, jer su primorani da rade ne bi li dobili dozvolu da se vrate u „rodnu kancelariju”.

Situaciju dodatno komplikuje menjanje odnosa među likovima, ulaženjem u nove sukobe oko toga ko je prvi došao u novo okruženje i ko samim tim ostvaruje veća prava u borbi za elementarne egzistencijalne uslove kao što su krov nad glavom, postelja, hrana, grejanje, higijena, kretanje itd.

Glumačku ekipu i pisce scenarija čine Dejan Ćirjaković, Dimitrije Banjac, i Nikola Škorić.

Reditelj predstave je Petar Jovanović.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara