Kreće karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ 20. i 21. oktobra u Knjaževcu

Broj pregleda

Kompanija Avon i udruženje “Žena uz ženu” vas pozivaju na besplatne ultrazvučne preglede u gradovima širom Srbije u cilju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.

thumbnail

Kompanija Avon je u okviru Akcije za borbu protiv raka dojke, koja se sprovodi od 2004. godine, uručila donaciju Udruženju „Žena uz ženu“ i na taj način ponovo pomogla akciju „Budi hrabra – pregledaj se“. Zahvaljujući tome sve devojke i žene koje imaju do 45 godina moćiće u „pokretnoj ordinaciji“ opremljenoj ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom, tokom oktobra da obave preventivne preglede dojki i informišu se o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke u 17 gradova širom Srbije.

„Od 1992. godine naša kompanija je u svetu donirala preko 1,1 milijarde dolara za borbu protiv raka dojke, dok smo u Srbiji do sada obezbedili preko 700.000 dolara za opremu koja je potrebna za ranu dijagnostiku, edukativne programe i kampanje u borbi protiv raka dojke. Svesni koliko su redovni i pravilni pregledi važni za rano otkrivanje i lečenje ove bolesti pokrenuli smo kampanju #volisvojegrudi i podržali karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ sa ciljem da se poveća broj pregleda i samopregleda dojki kako bismo zajedno uticali na svest kod žena o značaju prevencije“, izjavila je Danijela Šantić, direktorka kompanije Avon za Adriatik i dodala: „Tokom cele godine u našim brošurama i na sajtu možete poručiti proizvode sa roze vrpcom čiji je celokupan bruto profit namenjen aktivnostima za borbu protiv raka dojke. A omogućene su i novčane donacije na Avon sajtu“.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena kako u svetu, tako i u našoj zemlji. Svake godine, od raka dojke oboli preko milion i po žena. U Srbiji se svaka četvrta žena suočava sa ovim oblikom maligniteta, dok njih 1.600 izgubi bitku, što ovu bolesti čini jednim od vodećih uzroka smrtnosti među ženama u Srbiji.

„Zahvalna sam saradnicama iz kompanije Avon koje već tradicionalno podržavaju aktivnosti u cilju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Žene mogu sve, a zajedno možemo da dostignemo neslućene visine kojima menjamo svet. Često u brzini života zaboravimo na sebe i svoje potrebe iako smo svesne da moramo odvojiti to neko vreme za ono što nas ispunjava, okrepljuje, uliva snagu za dalje ali i čuva naše zdravlje i održava zdrave navike. Zato smo mi tu da zajedno sa našim partnerima iz Avona podsetimo žene širom Srbije, bar ovog meseca, koliko je važno je da redovno obavljamo samopreglede i idemo na redovne kontrolne preglede. Ali i da te preglede učinimo dostupnim što većem broju žena“, rekla je Ana Dornik iz udruženja „Žena uz ženu“.

Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ obićiće 17 gradova, kreće u nedelju 24. 09. od Vrbasa, zatim ide do Srbobrana, Kule, Kisača, Novog Sada, Bojnika i Lebana, a narednih dana u Medveđu, Vučje, Nišku Banju, Sokobanju, Svrljig, Knjaževac i Bor. Nakon Bora nastavlja u Majdanpek, Koceljevo i na kraju biće na Zlatiboru. Karavan će u navedenim gradovima biti postavljen od 12 do 18h, a svoj ultrazvučni pregled zainteresovane dame mogu zakazati tog dana, na licu mesta, u periodu od 11:30h do 12h.

O Avon kompaniji

U Avon kompaniji verujemo da je bolji svet za žene – bolji svet za sve! Mi smo brend za negu lepote koji veruje u moć žene, inspirišući njihovo samopouzdanje i pružajući mogućnost da ostvare svoj potencijal.

Milioni nezavisnih Avon Dama širom sveta distribuira kultne Avon brendove preko svojih društvenih kanala a više od 10% od svake kupovine doprinosi ženskom preduzetništvu i pomaže bolju budućnost žena.  Avon se zalaže za rodnu ravnopravnost, osluškuje potrebe žena, glasno govori o problemima i podstiče pozitivne promene. Preko Avona i Avon fondacije donirano je preko 1,1 milijarde dolara, sa fokusom na borbu protiv nasilja nad ženama i raka dojke. Avon je i deo Natura &Co grupe.

*Saznajte više na www.avonworldwide.com.

Povezano

VOZAČI, SPREMITE SE! Naredna 24 sata policija će kontrolisati ovo…

Od danas pojačana kontrola brzine kretanja vozila

Obaveštenje za sve posetioce bazena ,,Banjica“

OD 26. JULA ČETVRTKOM I PONEDELJKOM NOĆNO KUPANJE NA BAZENU U KNJAŽEVCU

Vrtići ne rade za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika

Obaveštenje o izvođenju gađanja na strelištu Streljačkog saveza Opštine Knjaževac

VESTI IZ KATEGORIJE

Ukinuta vanredna situacija u Knjaževcu

Zajedno do jednakosti – Obeležavanje 3. decembra

Stižu agregati do knjaževačkih sela

Najava povećanja plata i penzija od 1. januara 2024. godine

Ministarstvo kulture raspisalo konkurs „Gradovi u fokusu 2024”

Upozorenje RHMZ: Ledena kiša i olujni vetar

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Ukinuta vanredna situacija u Knjaževcu

Zajedno do jednakosti – Obeležavanje 3. decembra

Stižu agregati do knjaževačkih sela

Najava povećanja plata i penzija od 1. januara 2024. godine

Ministarstvo kulture raspisalo konkurs „Gradovi u fokusu 2024”

Upozorenje RHMZ: Ledena kiša i olujni vetar