UVID DELA JEDINSTVENOG BIRAČKOG SPISKA ZA PODRUČJE OPŠTINE KNJAŽEVAC

Broj pregleda

Na osnovu člana 14. stav 1 i članova 15 i 21 Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Sl. glasnik RS“, broj 104/2009 i 99/2011), i tačaka 9 i 10 Uputstva za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Sl. glasnik RS“, broj 15/2012, 88/2018, 67/2020, 40/2021, 90/2021 i 16/2022),a u vezi odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike („Sl glasnik RS“ br. 95/2023) Opštinska uprava Knjaževac, IZLAŽE NA UVID DEO JEDINSTVENOG BIRAČKOG SPISKA ZA PODRUČJE OPŠTINE KNjAŽEVAC

template

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju opštine Knjaževac izložen je u sedištu Opštinske uprave Knjaževac, ulica Miloša Obilića broj 1, kancelarija broj 24.

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su podaci tačni.

Zahtev za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska građanin sa prebivalištem, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji opštine Knjaževac mogu podneti Opštinskoj upravi Knjaževac u vremenu od 07,00 do 15,00 sati svakog radnog dana i u neradne dane od 08,00 do 14,00 najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 01.12.2023 godine.

Zahtev za upis/promenu podataka u biračkom spisku građani mogu podneti i preko portala eUprava.
Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahtev se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Građani mogu od raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine do najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska 25.11.2023 godine podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji opštine Knjaževac (izabrano mesto glasanja). Ovaj podatak ne može se menjati do okončanja izbornog postupka.

Od 02 decembra 2023 godine do 72 časa pre održavanja izbora, zahtev za promene u biračkom spisku (brisanje, izmenu, dopuni ili ispravku podataka) podnosi se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
Pravo upisa u jedinstveni birački spisak imaju i maloletna lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan održavanja izbora 17 decembra 2023 godine.

U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške Opštinske uprave i ovlašćeno lice podnosioca izborne liste dužni su da postupaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.

Uvid u birački spisak , u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti, može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarsva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Povezano

Uređenje putne infrastrukture u Jakovcu: Radovi privedeni kraju

Završen Javni poziv za energetsku sanaciju u Knjaževcu za 2023.

Opštinsko veće Knjaževca razmatra mere za energetsku sanaciju i druge važne odluke

Opština Knjaževac uređuje prostorije za penzionere u Minićevu

Obeležen Dan oslobođenja Knjaževca!

Regionalna olimpijada trećeg doba u Knjaževcu 19. septembra

VESTI IZ KATEGORIJE

Ukinuta vanredna situacija u Knjaževcu

Zajedno do jednakosti – Obeležavanje 3. decembra

Stižu agregati do knjaževačkih sela

Najava povećanja plata i penzija od 1. januara 2024. godine

Ministarstvo kulture raspisalo konkurs „Gradovi u fokusu 2024”

Upozorenje RHMZ: Ledena kiša i olujni vetar

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Ukinuta vanredna situacija u Knjaževcu

Zajedno do jednakosti – Obeležavanje 3. decembra

Stižu agregati do knjaževačkih sela

Najava povećanja plata i penzija od 1. januara 2024. godine

Ministarstvo kulture raspisalo konkurs „Gradovi u fokusu 2024”

Upozorenje RHMZ: Ledena kiša i olujni vetar