Četrnaesta smotra kulturno-umetničkog stvaralaštva penzionera i invalida rada Timočke krajine po treći put održaće se danas u Knjaževcu.

Povodom četrnaeste smotre danas su se predstaviti hor koji broji 32 učesnika, a između ostalih predstaviće se pesmom Plava grobnica Staljinka Miljić, monologom o Solunskom frontu Zvonko Pavković, solo pevanjem Biljana Jovanović.

Danas, u kulturno-umetničkom programu predstaviće se čak 270 izvođaca, pevača, recitatora, igrača, pisaca. Inače, ovim povodom knjazevački penzioneri iz KUD Sunčana jesen proteklog vikenda prikazali su program koji se bazira na sećanje iz Prvog svetskog rata, odnosno 100 godina od tog perioda.

12

Penzioneri su druženje i okupljanje počeli u 9 časova u Domu kulture, a  zatim u koloni praćeni muzikom prodefilovali su gradom kroz ulicu Cara Dušan.

U knjaževačkom Domu kulture u 11 sati održan je program kulturno umetnickog stvaralastva u kojem su učestvovali predstavnici iz Bora, Majdanpeka, Negotina, Zaječara, Boljevca, Sokobanje, Leskovca, Knjaževca i gosti predstavnici Gerontološkog centra iz nNiša.

Nakon programa druženje je nastavljeno muzikom i opšte narodnim veseljem.

Autor: M.M. i V.P.
Foto: Petrović