Broj pregleda

BMZ u poseti PARIS-u

Nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) u poseti RARIS-u.

paris

Delegacija Nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) je juče posetila RARIS – Regionalnu agenciju za razvoj istočne Srbije.

Delegaciju BMZ je predovdila Dr Uta Belhof, šef Generalnog direktorata za Evropu, Srednji istok i Aziju.

Dr Belhof, zadužena za bilateralnu saradnju sa Evropom, dolazi u Srbiju kako bi dobila uvid u pomoć koju je Srbija dobila kroz nemačku razvojnu podršku. Ona je odlučila da u toku njene dvodnevne posete Srbiji obiđe RARIS, kao jednog od ključnih partnera u pružanju podrške regionalnom i privrednom razvoju u okviru projekta Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji  koji je implementirao GIZ.

Ovaj projekt još od 2007. godine  podržava lokalni i regionalni ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji.  Švajcarska razvojna Agencija (the Swiss Development Agency)  SDC je odlučila da u novoj fazi, koja traje do 2016, podrži ovaj projekt i da ga kofinansira sa dodatnih 2.9 miliona evra. Od tog trenutka ovaj projekt zajednički podržavaju Savezna republika Nemačka kroz svoje  Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Vlada Švajcarske kroz Švajcarsku razvojnu Agenciju (the Swiss Development Agency)  SDC.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE