Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Foto info: Maske da se smrzneš…

Načelnik školske uprave Zaječara Dragoslav Marić nije imao informaciju da bilo koja škola u zaječarskom okrugu organizuje i obeležava Noć veštica. „Planom i program taj dan nije uvršten kao bilo kakva aktivnost za tekuću školsku godinu, istakao je Marić u telefonskom razgovoru sa redakcijom Knjaževačkih novina“.

1111Noć veštica obeležen je i u knjaževačkim prosvetnim Ustanovama, osnovnim školama Vuk Karadžić i Dimitrije Todorović Kaplar.

Na pitanje novinara zbog čega se obeležava taj datum, odnosno Noć veštica u prosvetni ustanovama Knjaževca, direktorka OŠ Vuk Karadžić kaže:  „Nije u pitanju Noć veštica, već maskembal  povodom Noć veštica koji je organizovala nastavnica engleskog jezika u okviru programa nastave engleskog jezika“.

Ostali mediji prenose da je u Knjaževcu „počelo se “Smeholijadom“ u atrijumu škole, maskenbalom za Noć veštica, kvizom “Vukovac“, te sportskim susretima – malim fudbalom i odbojkom“.

Nezvanično saznajemo da su knjaževačka deca u toj noći, kako tradicija u Americi nalaže, sa maskama negativaca iz horor filmova uvijeni u čaršave tražili slatkiše od vrata do vrata.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara