Vredni gimnazijalci

Broj pregleda

Učenici Knjaževačke gimnazije od početka školske godine učestvovali su u sedam projekata Centra za kreativni razvoj, Zelene zone, Interkulta i Centra za kulturu i umetnost K019, od kojih su tri projekta napisana i sprovedena po ideji naših učenica.

kg

Prvi sprovedeni projekat „Delimo planetu sa Španijom“ održan je 12. oktobra u Spomen parku kao festival španske kulture. Na ovom mini festivalu posetioci su mogli da probaju razne španske specijalitete, slušaju špansku muziku, prisustvuju izložbi slika i pinjata partiju. Ideja promocije španske kulture u Knjaževcu potekla je od Ljubice Cvetković, učenice II/3.

Na drugom omladinskom projektu kao koordinator našla se učenica prvog razreda Ivana Milosavljević. Kroz projekat „Svi smo mi srednjoškolci“ organizovane su zajedničke aktivnosti učenika i nastavnika Knjaževničke gimnazije i Tehničke škole. Cilj je bio prevazilaženje negativnog rivalstva između dve srednješkole. Održane su četiri radionice na temu tolerancije, diskriminacije, timskog rada kao i zajednička akcija.

Gimnazijalci su ponovo pokazali svoju humanost učestvovajući u „EkomodA(u)kciji“. Ideja je bila da kroz izradu odeće, pored učenja o tome koliko je za životnu sredinu važna ponovna upotreba materijala, bude omogućeno da ta svoja znanja i primene kroz humanitarnu akciju prodaje izrađene odeće koja je bila organizovana u Domu kulture. Na čelu omladinskog projekta bila je Milica Milićević, učenica II/3.

Da su odlični i u fotografiji, pokazalo se na izložbi održanoj u galeriji Zavičajnog muzeja, od 29.11-06.12.2013. Izložbi su prethodile fotografske radionice u okviru „Kultobrana“ na kojima su prikazivane tehnike fotografisanja, istorija fotografije i neke od najzanimljivijih fotografija svetskih fotografa.

Na samom početku školske godine u sklopu „Leta tolerancije“ gimnazijalci su se na izletima do Ravne i Balta Berilovca družili sa ostalim mladima i decom iz Doma, razvijajući toleranciju i sklapajući nova prijateljstva.
Učili su i o ljudskim i manjinskim pravima, tehnikama i vrstama forum teatra i oprobali se u nekoj od njih, a zatim i učestvovali na javnom događaju u sklopu projekta „Imam pravo“.

Najviše pažnje posvetili su uređenju omladinskog kluba „Ćoše“ u kome će mladi, pre svega učenici srednjih škola, moći da kvalitetno provode svoje vreme, i kroz druženje nauče mnogo toga o neformalnom obrazovanju.

Autor: Lj. Cvetković
Foto: M. Miladinović

Povezano

Odobrena sredstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština za 2022.

Učenici Knjaževačke gimnazije ostvarili plasman na republičko takmičenje iz engleskog jezika

Podsticaji za mala poljoprivredna gazdinstva i preduzeća

Preliminarna rang lista IPARD mera 7

Predstavljen projekat „Zajedničke mere za zelenu infrastrukturu“

Podrška početnicima u poslovanju i postojećim preduzećima za razvoj kroz nabavku opreme i uvođenje usluga

VESTI IZ KATEGORIJE

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja