Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

DSS sa građanima o problemima

U petak, 10. januara 2013. godine u 12 časova ,opštinski odbor DSS-a organizovao je akciju u centru grada u kojoj su se građanima opštine Knjaževac, predstavili gosti iz Beograda i Loznice g-din Damir Šimpraga, savetnik predsednika IO DSS-a, Miroslav Radovanović, predsednik OO DSS-a u Loznici i g-đa Donka Banović, narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije.

DSS-KNJ

Oni su, uz čaj i kafu razgovarali sa članovima, simpatizerima i ostalim prolaznicima o političkoj situaciji u zemlji ali i na lokalu kao i o problemima iz svakodnevnog života koji tište građane.

Istog dana, sa početkom u 18 časova, održana je i tribina posvećena političkoj neutralnosti Republike Srbije, na kojoj su govorili gosti OO DSS-a.

U uvodnom delu tribine prisutnim građanima, članovima i simpatizerima obratio se predsednik OO DSS-a Dragan Petrović, koji se u svom obraćanju osvrnuo na rad opštinskog odbora DSS-a, učešće i doprinos u lokalnoj vlasti ali i na aktuelna dešavanja na političkoj sceni, završivši svoj govor citatom Vase Čubrilovića koji je o situaciji u Srbiji krajem 19-og i početkom 20-og veka pisao ovako, a sličnost je frapantna.

DSS-2

 

Stešnjena spolja, pritisnuta toliko da je osećala kako skoro gubi dah gledajući pred sobom zatvorene sve izlaze, ona je patila i od unutrašnjeg razdora. Zatvorena u tesan prostor izgledala je kao zemlja u kojoj su ljudi, pometeni i samo uzajamno grizu. Ne bi bilo doista veliko čudo da se počela gubiti vera u sebe i u bolje dane uopšte i da je malodušnost zahvatila šire krugove, kao što je počela da lomi poneke karaktere u inteligenciji. Ali na veliko iznenađenje onih koji nisu poznavali našu prošlost i naše pozitivne osobine, ovo zlo dovelo je i uslove za promenu na bolje. Dovedena skoro do apsurda situacija je tražila radikalno rešenje koje je kao oluja raščistilo atmosferu. U izvesnim časovima i ljudi i priroda kao da traže da se nakupišto više negativnog, da bi moglo posle katastrofe da dođe do olakšanja i da se počne iznova, sve na drugoj osnovi. A ta oluja koja će provetriti političku maglu u Srbiji, duboko sam ubeđen, zvaće se Demokratska stranka Srbije, istakao je Petrović.

Zaključeno je na skupu da građani ne trebaju da čekaju da im konačno bude bolje već se izbore da svima bude bolje.

Jer, kad se krčag razbije videće se da u njemu i nije bilo vode. Jedini pravi put je da se saberemo oko istinskih vrednosti i da budemo ono što jesmo. Želim svima mir, duhovne vrednosti i istinsko blagostanje, zaključeno je na skupu.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara