Broj pregleda

Srećna Pravoslavna

Srećna Pravoslavna 2014-ta godina.

pravoslavna

Srbi su, takođe, jedni od srećnika koji proslavljaju Novu godinu dva puta: I 1. januara i 14. januara 2014. godine.

Sinoć je organizovano slavlje u većini gradova u Srbiji, a u Beogradu je Nova godina obeležena samo vatrometom.

Srećna Nova 2014. godina!

0 Comments

 • Књажевац, град на обалама Тимока, представљен је српској јавности као град будућности, средина где ће се инвеститори просто надметати ко ће понудити и изградити више. Масовна запошљавања на Старој планини и у некадашњим гигантима остале су само фразе локалних властодржаца. У Тимочкој крајини увек на зачељу, а у држави међу последњима, општина Књажевац, као рај на земљи, само је плод маштарија „експерата“ и њима сличнима. Екс министар и вођа регионалиста, и поред обећаних 1000 евра грађанима, добио је Мајску награду општине Књажевац, док економски стручњаци рачунају да је за подухват на Старој планини било довољно 10, а не 30 милиона шушки.

  Коалиција локалних владара је те 2013. основала ново јавно предузеће, чудне скраћенице „СТРК“, али и истерала политички четворо неподобних из постојећег које развија туризам. Многе подобне и запослила. Да би се „град разликовао од села“, како рече својевремено екс државни секретар НИП-а, а сада „први и једини“, грађанима се с грбаче „дере кожа“ за свакодневно покривање базена. На радост веселе и визионарске дружине.

  Опозиција немоћна да локалном кнезу покаже прави пут и правац, чека неке боље дане. Ваљда ће и њима „да сване“, али пре тога некоме треба „да смркне“. Седнице локалне Скупштине добијају на значају само онда када се заподене прича о водопривреди, помоћнику председника задуженог за привреду или повећању цене воде за 54 одсто.

  За то време људи одлазе. Неко својом вољом, а неко насилно. „Мала Венеција“ је сада град у коме се живот третира као нешто заменљиво и обновљиво. Нити је нити ће бити.

  Нова, 2014. година прослављена је без звезда и звездица домаће, али и политичке мотивисане естраде. Штеди се, кажу они који баратају нашим парама, и то као да су „туђе“. Два златна детета остала су без оба родитеља на путу за Сврљиг, а челници фабрике „ТИНА“ ухапшени су због утаје пореза. Претходне године, и радница „Комерцијалне банке“, узела је „мало“. Са намером да врати.

  Остаје још само да видимо да ли ће се „народ питати“ и на ванредним парламентарним изборима. А после „ком опанци, ком обојци“. Или обојици. Следи, чини ми се, укрупњавање српске политичке позорнице.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE