U Knjaževcu dobio Majsku plaketu, u “Moskvi“ nogu

Broj pregleda

Provocira: Bivši lider URS, koji nam je pre sedam godina obećao po 1.000 , sad kaže da je za taj novac trebalo da se sami pomučimo.

Mlađan Dinkić, građani, akcije, 1.000 evra, obećanje, provokacija, uvrede
Prepiska… Dinkić obrisao tvit, tviteraši mu doskočili 

BEOGRAD – Mlađan Dinkić, nekadašnji ministar finansija, privrede i predsednik URS, sedam godina nakon što je građanima Srbije obećao da će dobiti po 1.000 evra od prodaje nekih javnih preduzeća, pita da li smo mi taj novac zaradili (?!).

Dinkić, koji je sve vreme na tapetu zbog ovog političkog gafa i svojevremeno se opravdavao time da, u vreme kad je dao to obećanje, nije imao predstavu da će nastupiti svetska ekonomska kriza, kao i da ćemo NIS prodati u bescenje – sad je okrenuo ploču!

Bezobzirno

Naime, bivši ministar finansija je na Tviteru, na pitanje jedne tviterašice da li će joj isplatiti 1.000 evra, odgovorio provokacijom – da li govori o onom novcu koji je pošteno zaradila mukotrpnim radom.

– Hoćete li i nama koje ste blokirali, a nismo vas pominjali isplatiti 1.000 evra ili samo istomišljenicima? Hvala – pitala je Dinkića jedna žena na ovoj društvenoj mreži, na šta joj je on odgovorio:
– Je l‘ to mislite na onaj novac koji ste pošteno zaradili mukotrpnim radom? Je l‘ vam to zaista predstavlja najveći problem u životu?

Dinkić je brže-bolje obrisao pomenuti tvit, verovatno kad je shvatio da to što je napisao nema veze sa onim što priča u poslednjih sedam godina – da je on iskreno verovao da može svakog građanina Srbije da časti sa po 1.000 evra. Međutim, jedan od tviteraša je uradio skrinšot i tako sačuvao Dinkićevo pisanije.

Vadi se

Podsetimo, Dinkić je 2007. svakom građaninu Srbije obećao po 1.000 evra od prodaje JP, a kad je postalo jasno da je reč samo o još jednom „obećanje ludom radovanje“ rekao je da je on bio potpuno uveren u to što je govorio jer se radilo o najvrednijim srpskim preduzećima, ali da, eto, nije predvideo svetsku finansijsku krizu.

– Priznajem da sam krajem 2007, kad sam pisao to pismo građanima, bio svestan rizika u koji ulazim – kazao je Dinkić o ovom poduhvatu, a usput je ocenio da je Boris Tadić, bivši šef države, dobio drugi mandat dobrim delom upravo zahvaljujući ovom njegovom obećanju.

Tišina
DINKIĆ IGNORISAO PORUKE KURIRA

Mlađanu Dinkiću smo poslali SMS s konkretnim pitanjima, ali on do zaključenja broja nije odgovorio na njih.

(Kurir)

Povezano

Osnovan narodni pokret “Knjaz“

Pogledajte kako isteruju Dinkića iz hotela “Moskva“

Održan neformalan sastanak opozicije u Kragujevcu

Dinkić pada zbog Stare planine!?

Dinkić: Bez stezanja kaiša

Dinkić danas u Knjaževcu

VESTI IZ KATEGORIJE

Pobeda stonotenisera u gostima (FOTO)

4. DECEMBAR: Dogodilo se na današnji dan

Saradnja Zavičajnog muzeja sa Arheološkim institutom na novom projektu!

RIK: Ukupno 6.500.165 birača na predstojećim izborima

Osmaci se prijavljuju do 29. decembra za izborni predmet na završnom ispitu

Danas je praznik – Vavedenje Presvete Bogorodice

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Pobeda stonotenisera u gostima (FOTO)

4. DECEMBAR: Dogodilo se na današnji dan

Saradnja Zavičajnog muzeja sa Arheološkim institutom na novom projektu!

RIK: Ukupno 6.500.165 birača na predstojećim izborima

Osmaci se prijavljuju do 29. decembra za izborni predmet na završnom ispitu

Danas je praznik – Vavedenje Presvete Bogorodice