Broj pregleda

Realizovan program „Internetom do zanimanja“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ realizovan je informativni program „Internetom do zanimanja“, namenjen malim maturantima i posvećen njihovoj profesionalnoj orijentaciji.
Internetom do znanja
Učenici osmog razreda bili su u prilici da saznaju nešto više o gimnazijama, srednjim stručnim školama i školama u kojima se obrazuju talentovani đaci.
Kroz prezentacije, predstavljena su im zanimanja iz osam profesionalnih oblasti, od karakteristika pojedinih zanimanja, uslova rada, osobina i sposobnosti ličnosti koje zahtevaju određeni poslovi, do prohodnosti za dalje školovanje i vođenja profesionalne karijere.
Bibliotekari su uputili buduće srednjoškolce na izvore informacija koje će im pomoći da lakše donesu jednu od prvih važnijih odluka u životu i pozvali ih da internet i u biblioteci i na svakom drugom mestu što više koriste u obrazovne i informativne svrhe.
Informativni program „Internetom do zanimanja“ realizovan je u saradnji sa razrednim starešinama učenika osmog razreda i stručnim službama knjaževačkih osnovnih škola, a ove godine okupio je više od sto učenika raspoređenih u sedam grupa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE