Broj pregleda

Opštinska uprava Knjaževac primer dobre prakse

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije je 7. maja u Knjaževcu održala drugu od pet regionalnih obuka na temu unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou sa ciljem da sve opštine i gradove upozna sa rezultatima ovog projekta.

knjazevac-panorama

Projekat se u protekle 3 i po godine sprovodio u 6 većih opština u vidu regulatorne reforme svih administrativnih procedura grada/opštine kao i u 10 manjih opština koji se ogledao u pojednostavljenju 15 odabranih procedura i izrade njihovih modela.

Knjaževac je jedna od opština u kojoj je uz podršku SKGO uspešno sprovedena regulatorna reforma kroz implementaciju odabranih modela procedura iz oblasti urbanizma, imovinsko pravnih poslova, lokalne poreske administracije kao i zaštite životne sredine.

Posvećenost uprave i njeni rezultati na projektu svakako predstavljaju primer dobre prakse što predstavlja i jedan od razloga zbog koga je Knjaževac izabran za jedno od mesta regiolnalnih okupljanja. Nakon Kraljeva gde je obuka već održana 6. maja, i današnje obuke u Knjazevcu, preostale tri regionalne obuke će biti održane u SKGO pilot opštinama Kanjiža i Kovin kao i gradu Užicu.

Današnjem skupu su pored predstavnika opštine Knjaževac, učestovali i predstavnici grada Kraljeva i Zaječara i opština Boljevac, Soko Banja, Vlasotinca, Lebana i Bojnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE