Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Održana 107. sednica Opštinskog veća

U ponedeljak, osmog juna, održana je 107. sednica Opštinskog veća. Na dnevnom redu bilo je 16 tačaka, među kojima i predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine za 2015. godinu.

vesti_2015-jun-veceRebalans budžeta, kao i rebalans programa Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju ima za cilj da stvori preduslove za projekat izgradnje pijace, rekao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić. Đokić je naglasio da je veliki broj stanovnika opštine vezan za pijacu zbog bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom: “ Zbog toga želimo da taj prostor izgradimo, da on bude mnogo komforniji, praktičniji za poslovanje onih ljudi koji tu prodaju svoju robu, ali i za građane koji koriste usluge pijace. Želimo da to bude natkriven prostor, zaštićen od vremenskih nepogoda, koji će omogućiti bolje funkcionisanje. Ustalom, to je nastavak uređenja grada i ekonomski opravdana investicija.“

Većnici su razgovarali i o javnom prevozu. Rebalansom budžeta biće stvoreni uslovi za raspisivanje novog javnog poziva. Ukoliko sve protekne kako je planirano, besplatan javni prevoz trebalo bi da profunkcioniše od sredine avgusta i biće besplatan za sve stanovnike opštine Knjaževac.
Na sednici Opštinskog veća bile su i izmene programa Doma kulture, izveštaj o radu Javnog preduzeća Sportsko-turistički resursi, predlogo odluke o mesnim zajednicama, kao i obrazovanje tima za sprovođenje regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica.

Izvor: Opština Knjaževac

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara