Broj pregleda

Odobrenje za veće plate moguće sredinom decembra

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će, ukoliko prilikom sledeće revizije Misije MMF dođe do dogovora o povećanju plata i penzija, odluka o tome biti doneta odmah, a finalno odobrenje će sačekati sednicu Savet direktora MMF polovinom decembra.
plate

– Odluke se donose čim se mi dogovorimo sa MMF-om, a to bi trebalo da bude početkom novembra. Finalno odobravanje će biti na Savetu direktora Fonda polovnom decembra – rekao je Vujović.

Ministar je podsetio da je Vlada Srbije tražila povećanje prilikom druge posete MMF-a u avgustu, te da su predstavnici MMF-a taj predlog pažljivo saslušali.

Ukoliko fiskalni prostor to dozvoli, povećanje će, ističe on, značiti da će oko 1,1 milion penzionera i oko 100.000 zaposlenih u javnom sektoru „imati veća primanja nego ikad, jer njima primanja nisu ni smanjivana“.

Upitan u kom procentu bi plate i penzije mogle da budu veće, da li jedan ili dva odsto, on je rekao da će procenat opredeliti upravo fiskalni prostor.

– Možemo da povećamo primanja onoliko koliko je moguće a da pritom ne dovedemo u pitanje strukturne ciljeve i smanjivanje deficita budžeta. Moramo da pokažemo da ćemo moći da podnesemo trošak povećanja, a da ne skliznemo s puta ka smanjivanju deficita – naveo je Vujović.

(Izvor: Blic)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE