Broj pregleda

Porodiljama će biti vraćen novac uzet kao „solidarni porez“

Mladim majkama kojima je obračunat solidarni porez na porodiljski dodatak za koliko su im primanja bila i umanjena, biće vraćen novac.

Ovo je jedan od najizvesnijih modela kojim bi u Ministarstvu finansija trebalo da reše problem porodilja čija je naknada za porodiljsko tokom prošle godine umanjena i za nekoliko hiljada dinara.

– Porodilje kojima je na naknadu obračunat solidarni porez moraće da se jave Poreskoj upravi u svom prebivalištu, a onima čije su naknade umanjene novac će biti vraćen. One koje još nisu platile ovaj namet to neće ni morati. Sve to biće precizirano zaključkom Vlade koji je u pripremi – kaže izvor “Blica” iz Ministarstva finansija gde su potvrdili da razmatraju problem obračuna poreza na porodiljske dodatke.

Pregnant woman holding belly
Foto: Google

– Zakon po kome se solidarni porez obračunavao prestao je da važi 31. oktobra prošle godine, tako da sada taj propis nije moguće menjati, već se traži drugi model – poručili su iz Ministarstva finansija.

Solidarni porez se obračunavao od 1. januara do 31. oktobra 2014. na zarade i druga primanja u javnom sektoru veće od 60.000 dinara mesečno.

Najveći broj porodilja bile su žrtve ovog nameta jer su im zakasnele zarade isplaćene odjednom i prelazile su sumu od 60.000 dinara. Njihova primanja zbog solidarnog poreza bila su umanjena od 100 dinara do nekoliko hiljada.

(Izvor: Blic)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE