Broj pregleda

Antić: Struja neće poskupeti od 1. maja

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da električna energija u Srbiji neće poskupeti od 1. maja naredne godine.

antic

– Odgovorno tvrdim da nije tačno ono što ste mogli da čitate u medijima da će struja poskupeti od 1. maja“, rekao je Antić novinarima.

On je naveo da ne postoji odluka, ni konkretan plan, za korekciju cena električne energije.

– Sta će se dešavati tokom godine zavisi od mnogo faktora, kretanja na tržištu, nestabilnosti, stepena naplate u EPS-u, ali odgovorno trvdim da struja neće poskupeti od 1. maja – rekao je Antić.

Antić je istakao da je energetski sistem Srbije i snabdevanje gasom u potpunosti stabilno i dodao da do sada nije potrošen nijedan kubni metar gasa iz Banatskog dvora i da su sva skladišta puna.

Tokom februara plan reorganizacije Resavice

Antić je rekao i da bi tokom februara trebalo da bude uradjen plan reorganizacije rudnika Resavica, a da su u toku razgovori i definisanje restruktuiranja tog preduzeća.

Antić je istakao da je situacija u Resavici veoma kompleksna i da problem tinja decenijama, a da se u ovom trenutku sa privatizacionim savetnikom, poslovodstvom i sindikatima definiše plan restrukturiranja.

“Imamo neke obrise, ostalo je da zaposleni u Resavici naprave odredjene analize za svaki rudnik i jamu i procenjujem da ćemo tokom februara imati plan reorganizacije koji ćemo uputiti ministarstvima finasija i privrede“, rekao je Antić.

On je dodao i da će se o tome razgovarati sa predstavnicima medjuanrodnih institucija.

“Imam puno optimizma da ćemo naći neki put koji će Resavicu izvući iz stanja u kojem se decenijama nalazi, ali ćemo svi morati da budemo odlučni i hrabri u donošenju odluka“, rekao je Antić.

(Blic)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE