Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

„Mozaik svetlosti“ – Nauk nije bauk 8

Festival nauke „Nauk nije bauk“ okupio je ove godine, po osmi put, mnogobrojne izlagače i posetioce koji su uživali u interaktivnim postavkama, druženju i učenju na nov i zanimljiv način.

Tehnicka

Svoj štand na Elektronskom fakultetu u Nišu, po drugi put, imala je i naša škola. Ovogodišnja postavka imala je za cilj da podstakne posetioce festivala na razmišljanje o očuvanju životne sredine i brigu za našu planetu.

Deo interaktivne postavke, nazvane „Mozaik svetlosti“, bile su maketa kuće sa zidom od staklenih flaša, kao i prezentacija značaja i mogućih načina reciklaže stakla. Najmlađi posetioci bili su zainteresovani da učestvuju i u radionici na samom štandu, posvećenoj ukrašavanju staklene ambalaže u dekorativne svrhe.

Uz „Mozaik svetlosti“, škola je u oba dana realizovala izuzetno posećenu i zanimljivu radionicu “Čik ako smeš!”, u okviru koje su učesnici, na osnovu asocijativnih kartica, pokušali da kreiraju neki od naizgled nemogućih zakona i upoznaju se sa još neverovatnijim koji su zaista doneti.

U pripremi nastupa Tehničke škole na festivalu nauke učestvovali su: Lana Antonijević, Lena Simić, Alisa Stojić i Dunja Dujković, učenice II/2, Nikola Ristić i Jana Marković, učenici odeljenja IV/2 i Žarko Ranđelović i Teodora Milosavljević, učenici odeljenja I/2. Oni su u dva sajamska dana bili i demonstratori na štandu, odnosno vršnjački edukatori na radionici.

„Mozaik svetlosti“ i „Čik ako smeš!“ osmislile su i pripremile Ana Savev, nastavnik biologije, Svetlana Petrović, pedagog i Marija Kostić, nastavnik ruskog jezika

(Tehnička škola Knjaževac)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara