Broj pregleda

PKS: Elektronsko poslovanje veliki iskorak

Uvođenje sistema elektronskog poslovanja i digitalizacija usluga u Privrednoj komori Srbije je veliki iskorak i omogućiće značajne uštede privrednicima i preduzetnicima, saopštila je danas PKS.

pks

Sekretar Zajednice preduzetnika PKS Branislava Simanić je, na Biznis kafeu „Otići ili ostati“, upoznala više od 150 preduzetnika sa aktivnostima PKS u Godini preduzetništva, postojećim uslugama i novinama.

Prvi put je za preduzetnike omogućena usluga sporazumnog finansijskog restrukturisanja, dok je ranije bila dostupna samo društvima sa ograničenom odgovornošću.

Simanić je istakla važnost upisa opštih udruženja preduzetnika u Registar koji vodi PKS po novom Zakonu o privrednim komorama.

Iz redova tih udruženja upisanih u registar će se delegirati predstavnici za najviše organe preduzetnika, dodala je ona.

Takođe je najavila i formiranje nove službe koja će u saradnji sa Zaštitnikom građana, biti podrška članicama PKS u slučaju nepravilnosti u radu organa uprave.

Služba će biti formirana radi unapredjenja prava članica.

PKS pruža podršku prilikom izrade biznis planova, osnivanja firme, umrežavanja i povezivanja kompanija, Biznis info serisa i mnogih drugih.

Poruka ucesnika Biznis kafea, nakon izlaganja uspešnih preduzetnika, jeste da u Srbiji postoje dobri uslovi za stvaranje povoljnog privrednog ambijenta i promovisanje preduzetništva kao načina poslovanja.

Aktivnosti Vlade Srbije usmerene na razvoj i afirmaciju preduzetničkog duha, predstavljaju dugoročno najvažniji cilj Godine preduzetništva 2016.

(Izvor: Blic, Tanjug)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE