Broj pregleda

Prva redakcija na selu

U okviru realizacije projekta ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“ danas smo imali priliku da kroz igru i kreativne radionce prezentujemo rad ‚‚Knjaževačkih novina“ – online medija i na taj način pomognemo u razvijanju komunikacionih veština dece iz seoskih područja.

podvis-skola
Seoska škola u Podvisu, foto: Knjaževačke novine

Novinarska ekipa predvođena urednikom i zamenikom uredništva, u pratnji članova novinarske sekcije S.Š. ‚‚Dušan Trivunac Dragoš“ iz Svrljiga – boravila je danas u selu Podvis, nadomak Knjaževca u isturenom odeljenju osnovne škole ‚‚Vuk Karadžić“.

skola-je-jaka-do-poslednjeg-djaka
Redakcijski prostor u Podvisu, slike nacrtali osnovci prvog i drugog razreda O.Š. ‚‚Vuk Karadžić“ u Podvisu

Učenici ovog isturenog odeljenja su pravili priče, radili unakrsne intrevjue sa drugarima, a u narednim danima na našu adresu stićiće nove priče iz njihovih sela.

Redakcija Knjaževačkih novina se ovim putem javno zahvaljuje isturenom odeljenju O.Š. ‚‚Vuk Karadžić“ na trudu, zalaganju, ustupanju dela koji je uređen kao redakcijski prostor sa ručno izrađenim i naslikanim slikama koje podstiču opstanak na selu, razvoj školstva i novinarstva.

Na kraju vredno je istaći da se Osnovna škola ‚‚Vuk Karadžić” nalazi u Knjaževcu. Osnovana je 1973. godine. Pored matične škole nastava se izvodi i u dva izdvojena odeljenja u Podvisu i Vasilju.


(Ovi tekstovi su deo projekta ‚‚Škola je jaka do poslednjeg đaka“ koji je sufinansiran iz javnih sredstava Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese većoj vidljivosti školstva u Opštini Knjaževac, pogotovu na seoskom području, kao i širem informisanju javnosti o ovom kraju).

0 Comments

  • Bravo, svaka cast!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE