Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Ko ne očisti sneg plaća i do 50.000

Stanari stambenih zgrada i kuća moraće da uzmu lopate u ruke i između sebe podele zadatke u vezi sa uklanjanjem snega i leda sa trotoara ispred svojih ulaza, prenose mediji.

ciscenje snega

U suprotnom, biće zatrpani ne samo belim pokrivačem, već i kovertama sa prekršajnim prijavama i kaznama u iznosu od 5.000 dinara za fizička, do 50.000 za koliko će se teretiti pravna lica.

ODLUKA STUPILA NA SNAGU I U PRESTONICI

Odluka o komunalnom redu grada Beograda jasno definiše i dužnosti sugrađana i pravnih lica i u zimskom periodu. To podrazumeva obavezno uklanjanje ledenica sa krovova i isturenih delova zgrade, kao i čišćenje ulaza u stambene i poslovne objekte, bilo da je reč o vlasnicima tih objekata ili njihovim zakupcima.

– Za uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara, koji se nalaze ispred zgrade, poslovnog objekta, neizgrađenog građevinskog zemljišta, prilazne staze odgovorna su lica koja koriste nepokretnosti – navodi se u odluci.

Iz Komunalne policije napominju da se prilikom uklanjanja snega i leda ne smeju zatrpavati slivnici, niti se sme ometati saobraćaj na kolovozu i prolaz pešaka.

(Izvor: Večernje novosti)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara