Broj pregleda

Za razvoj stočarstva i kozarstva iz opštinskog budžeta 9 miliona

Opština Knjaževac opredelila je 9.000.000 dinara za razvoj ovčarstva i kozarstva.

Arhivska fotografija, Svrljiška ovca na izložbi, foto: Marko Miladinović
Arhivska fotografija, Svrljiška ovca na izložbi, foto: Marko Miladinović

Opština ovim stimulativnim sredstvima želi da podstakne poljoprivrednike da krenu da se profesionalno bave ovim poslom – u znatno većoj meri nego do sada.

Tim povodom, Opština Knjaževac i Fond za razvoj poljoprivrede raspisali su konkurs za izbor korisnika za dodelu sredstava za razvoj stočarstva i kozarstva.

KONKURS OTVOREN NAJKASNIJE DO 31. AVGUSTA

Konkurs će biti otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 31. avgusta 2017. godine.

Po rečima nadležnih, domaćinstva trebaju biti registrovana i da budu u aktivnom statusu, a prioritet će imati mladi, nezaposleni ljudi, kao i oni koji će u budućem periodu Budžetskom fondu donirati određena sredstva ili grla.

ZA RAZVOJ STOČARSTVA OD 100.000 do 500.000 DINARA

Vredno je istaći da će poljoprivrednici, odnosno stočari moći da apliciraju za sredstva u visini od 100.000 do 500.000 dinara.

Detaljnije informacije o konkursu, kao i pomoć u pripremi dokumentacije poljoprivrednici mogu dobiti u Agenciji za razvoj.

0 Comments

  • Бавим се сточарством и могу да кажем да општина Књажевац можда на најбољи начин у целој источној Србији ради у корист пољопривредника уопште. Буџет је на најбољи могући начин класификован и усмерен ка правом унапређењу, не само сточарства већ и пољопривреде уопште, али и других грана.
    Овом поруком желим да похвалим општинско руководство и да им дам подршку да наставе да раде у интересу свих грађана Књажевца.
    Све најбоље и да заједно радимо и градимо.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE