Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Život i odrastanje dece u knjaževačkim selima

Selo Vasilj smešteno je na desetak kilometara od Knjaževca, ima svoju crkvu, park, osnovnu školu i ima budućnosti jer škola radi. 

Pop predaje veronauku u školi u Vasilju, foto: Stefan Jovanović, Niške novine
Pop predaje veronauku u školi u Vasilju, foto: Stefan Jovanović, Knjaževačke novine

Dvanaestoro dece pohađa osnovno obrazovanje u Vasilju i ovo selo, važi za jedno od većih u ovom delu jugoistočne Srbije.

Deca koja žive u ovom selu imaju normalne uslove za život, zabavu i odrastanje. Selo je veliko, ima svoj park, igralište u okviru škole i mesta na kojima deca mogu provoditi svoje slobodno vreme.

Deca kažu da su im poljoprivredni poslovi zanimljivi, ali da slobodno vreme provode igrajući se u parku u centru sela i u školskom dvorištu gde su postavljene klackalice, mobilijari i klupe.


ČIST VAZDUH, PRELEPA PRIRODA

Ono u čemu se razlikuje odrastanje na gradskom području u odnosu na seoskom je svakako čist vazduh sa sela, miris prirode i zelenilo koje okruuje svako selo. Mnogi kažu da je život na selu, život bez stresa, život sa više elana, volje i ljubavi.

Mnogi teže da se selu vrate, bez obzira što su pohrlili u velike centre nadajući se boljoj budućnosti.

Meštani kažu da je selo uvek hranilo grad, da je selo žila kucavica i da selo mora da se čuva, u čemu se mnogi slažu sa ovom konstatacijom.


grb knjazevacOvaj medijski sadržaj sufinanisran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Naziv projekta koji ralizuju “Knjaževačke novine“ je “Život i odrastanje na seoskom području“.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara