Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Kreativnost dece iz Vasilja! Deca koja vole svoje selo

Vasilj skola 2 2Sva deca knjaževačkog kraja vole svoja sela u kojima žive.

Tako i deca u Vasilju. Ona su srećna i zadovoljna, svakodnevno sprovode mnoge aktivnosti a pogotovu kada su u školskim klupama jer i u ovom selu postoji istureno odeljenje Osnovne škole “Vuk Karadžić“ iz Knjaževca, u kojem se obrazuju deca Vasilja.

Oni svake godine kreativno predstavljaju svoje selo i život u njemu. Pišu pesme, recituju, učestvuju u predstavama, glume i druže se sa svojim drugarima.

Prošle godine su učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić“ isturenog odeljenja u Vasilju osvojili  prvo mesto na festivalu “Riznica talenata“ u Nišu predstavom koja govori o istorijatu svoje škole, što je svakako za svaku pohvalu.

Učenici su predstavu prezentovali i nama, a sve u okviru projekta „Život i odrastanje na seoskom području“, koji se realizuje putem portala “Knjaževačke novine“, a uz podršku Opštine Knjaževac.

Oni su svojom predstavom zadivili žiri i publiku i osvojili prvo mesto u dramskoj kategoriji.

Mentori predstave bili su Dijana Milanović, Goran Milenović i Zoran Milutinović. Oni danas sa ponosom govore o uspehu svojih malih glumaca.


grb knjazevacOvaj medijski sadržaj sufinanisran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Naziv projekta koji ralizuju “Knjaževačke novine“ je “Život i odrastanje na seoskom području“.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara