Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Knjaževac, divno mesto za odrastanje

Pored seoskih područja gde deca knjaževačkog kraja bezbrižno odrastaju, na teritoriji samog grada i te kako su dobri uslovi za odrastanje dece, a u to smo se uverili u razgovoru sa roditeljma i njihovom decom.

Opstina Knjazevac
Foto: Marko Miladinović, Knjaževačke novine

Naime, Knjaževac je mesto sa bogatom tradicijom i istorijom, mesto koje ima perspektivu u bilo kom pogledu, a pogotvu u razvoju i pozitivnom prirodnom priraštaju jer se na području gradskog naselja iz godine u godinu, za razliku od ranijih godina, beleži rast broja rođene dece, što za ovu malu varoš predstavlja svetlu budućnost.

Opština Knjaževac, foto: Marko Miladinović, Knjaževačke novine
Opština Knjaževac, foto: Marko Miladinović, Knjaževačke novine

Deci sa gradskog područja omogućen je veliki izbor obrazovnih ustanova, od predškolskog, osnovnog do srednjeg obrazovanja.

Širok spektar obrazovnih institucija pozitivno utiče da deca Knjaževca ostaju u svom rodnom mestu, ali da i deca iz komšijskih opština i gradova dolaze i ovde upisuju škole.

Po rečima omladinaca koji žive u samom gradu Knjaževcu, ne nedostaje ništa opštini, ima dovoljno rekreativnih mesta, mesta za igru, bavljenje sportom, obrazovnih ustanova, ali i mesta gde omladina može provoditi svoje slobodno vreme.

Knjaževac je mesto koje ispunjava sve kriterijume mladih ljudi, ima gde da se izađe, prošeta, ima prostora za igru, uživanje, ali i za obrazovanje i sticanje novog znanja na mnogim poljima, kaže Milan, učenik Knjaževačke gimnazije za naš portal.


grb knjazevacOvaj medijski sadržaj sufinanisran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Naziv projekta koji ralizuju “Knjaževačke novine“ je “Život i odrastanje na seoskom području“.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara