Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

BRIGA O MLADIMA U KNJAŽEVCU: Stručna praksa za mlade

Većnici opštine Knjaževac zasedali su prvi put posle vanrednog stanja na 143. sednici Opštinskog veća koja ja bila posećena odlukama koje se tiču mladih Knjaževčana.

Opština, ilustracija
Opština, ilustracija

Bilo je reči o realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i vaučerima za učenike završnih razreda srednjih škola.

Rezimirajući podršku, koju je lokalna samouprava tokom pandemije korona virusa pružila starima, nezaposlenima, onima koji su u stanju socijalne potrebe, većnici su odlučili da fokus pažnje usmere ka mladima. Pre svega, onima sa visokoškolskim diplomama.

Milan Đokić, konferencija, foto: printskrin, yt kanal Knjazevačke Vesti
Milan Đokić, konferencija, foto: printskrin, yt kanal Knjazevačke Vesti

“Za dan – dva kreće realizacija našeg lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Udruživanjem sredstava sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, moći ćemo da mladim Knjaževčanima, koji su završili visoke škole i fakultete, pružimo šansu da obave stručnu praksu u nekoj od knjaževačkih firmi i da se spreme za polaganje stručnog ispita. Oni koji su završili medicinu, stomatologiju, socijalni i prosvetni radnici, moći će da stručnu praksu obavljaju u javnom sektoru, a svi ostali (ekonomisti, pravnici…), stručnu praksu obavljaće u privatnom sektoru. Mi ćemo posredovati, kako bi se našle privatne firme u kojima će mladi moći da obave tu praksu“, rekao je predsednik Opštine Milan Đokić.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada