Књажевачке

НОВИНЕ

Projekat

Broj pregleda

Dom kulture Knjaževac – neverovatna građevina kakve nema u Srbiji

Knjaževački Dom kulture po svom obliku jedinstven je u Srbiji, a projekat su izradili  Ivan Golubović, Miomir Živković i Gradimir Jović. 

Dom kulture, Knjaževac, foto: M. Miladinović, redakcija
Dom kulture, Knjaževac, foto: M. Miladinović, redakcija

Naime, mnogearhitekte kažu da bi nad ovakvim delom većina današnjih projektanata, arhitekata i ostalih trebalo da stanu i zamisle se.

Mnogi kažu da se ovakav objekat ne može zateći ni u Beogradu, prestonici Srbije, a kamoli da bude ponovljena na istoku zemlje…

Izvanredan fluidan prostor sa puno zanimljivih vizura i pogleda na ovakav lep razudjen oblik ovog objekta. Danas ovakve objekte, ove namene, prave kao kocke, paralelopipede ili neke druge jednostavne oblike koje onda prekrivaju staklom i metalnim pločama, kažu stručnjaci.

Vredno je podsetiti da je prostor oko Doma kulture, zahvaljujući angažovanju Opštine, dodatno uređen. Postavljene su nove kocke, uređeno je šetalište, travnjaci, drvored, izgrađena je jedinstvena fontana – kakva se tek ove godine gradi u Nišu, postavljena su nova mesta za odmaranje, izvanredne šah table na mermernim stolovima, dodatno je sređen parking prostor i igralište za decu.

Projekat je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Knjaževac i nosi naziv ,,Prirodne lepote Knjaževca“. 

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara