Књажевачке

НОВИНЕ

Turisti

Broj pregleda

Pet miliona dinara za subvencije za organizovano dovodjenje turističkih grupa u Srbiju

Vlada Srbije danas je usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapredjenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Srbije, za koje je predvidjen budžet od ukupno pet miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Foto: Google map
Foto: Google map

Ministarka Tatjana Matić pozdravila je ovu odluku i dodala da su neophodni direktni podsticaji u turizam koji će omogućiti oporavak sektora koji ima veliki uticaj i na druge privredne grane.
„Subvencijama koje se odnose na organizovanje turističkih putovanja biće povećana motivisanost za dovodjenje stranih gostiju, ali i elastičniji pristup u politici cena i odredjeni stepen amortizacije negativnih cenovnih uticaja“, ocenila je ministarka.

U saopštenju se navodi da na osnovu Uredbe pravo na dodelu subvencija imaju turističke agencije organizatori turističkog putovanja, registrovane na teritoriji Srbije, koje poseduju propisanu licencu, i to po realizaciji organizovanog dovodjenja turističkih grupa domaćih ili stranih turista (najmanje 15 turista).

Subvencija za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za medjunarodni kongres/medjunarodni korporativni dogadjaj, po stranom turisti iznosi 15 evra.

Za ostvarenih pet i više noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za medjunarodni kongres/medjunarodni korporativni dogadjaj, subvencija po stranom turisti iznosi 20 evra.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara