Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Nastavak neposredne nastave u svim školama

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Tim za škole doneo odluku o tome da i od ponedeljka, 7. marta, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici pohađaju nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu.

Ilustracija, učionica, foto: pixabay.com
Ilustracija, učionica, foto: pixabay.com

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 24. februara do 1. marta broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.184 (0,15 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije bila su dva (0,005 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 76 (0,19 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i tri (0,007 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

Tim za škole će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada