Књажевачке

НОВИНЕ

Politika

Broj pregleda

Održana treća sednica Skupštine opštine Knjaževac

Danas je održana treća sednica SO Knjaževac kojom je predsedavao zamenik predsednika SO Knjaževac Igor Stevanović. 

Opština Knjaževac, foto: Marko Miladinović
Opština Knjaževac, foto: Marko Miladinović

Na današnjem zasedanju odbornika lokalnog parlamenta usvojeni su Izveštaji o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja.

Većnici su razmatrali i usvojili Izveštaje o radu Zavičajnog muzeja, JKP ,,Standard”, JKP ,,Toplana”, JP ,,Preduzeće za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac”, kao i Izveštaj o realizaciji Programa uređivanja građevinskog zemljišta opštine Knjaževac za 2021. godinu.

Takođe, na današnjoj sednici usvojen je Predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Knjaževac za 2021. godinu.

Branislav Josifović, foto: Knjaževac vesti
Branislav Josifović, foto: Knjaževac vesti

,,Mislim da je ovo jedno od najboljih izvršenja budžeta u čitavoj Srbiji i na to treba da budemo jako ponosni. Mi danas imamo duplo veći u apsolutnom iznosu duplo veći budžet nego 2020. godine. Budžet je realno i dobro planiran, pa imamo stopostotno izvršenje prihoda budžeta koji se odnosi na privredne aktivnosti u našem gradu – imamo ozbiljne pomake kada je u pitanju privreda, a to su svakako najznačajniji prihodi koji definišu životni standard naših građana”, rekao je Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara