Књажевачке

НОВИНЕ

Dobra vest

Broj pregleda

Dodeljena hiljadita kuća na selu prema programu Ministarstva za brigu o selu

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je po Programu dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom danas dodeljena hiljadita kuća.

Kuća na selu, foto: Zephyrka, pixabay.com, ilustracija
Kuća na selu, foto: Zephyrka, pixabay.com, ilustracija

Krkobabić je naveo da se kuća nalazi u selu Prigrevica u opštini Apatin, ima 183 kvadrata i 5,4 ara okućnice, a za kupovinu ove kuće odobreno je 1,2 miliona dinara.

Komisija je odobrila još 105 zahteva, čime je za godinu dana dodeljen novac za kupovinu više od hiljadu napuštenih kuća u selima širom Srbije, rekao je Krkobabić.

Ministar je napomenuo da je rešeno i stambeno pitanje za 11 mladih poljoprivrednika, 20 samohranih roditelja i 74 porodice, a samo opština Apatin od danas može da računa na osam novih porodica u svojim selima.

Javni konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoskih kuća traje do utroška novca odvojenog za ovu svrhu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

Za bespovratna sredstava za kupovinu kuća na selu mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici do 45 godina života.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara