Broj pregleda

Petrović o postignutim rezultatima

Rad lokalne samouprave, postignuti rezultati i planovi za ovu godinu bile su glavne teme u  jednoj emisiji na regionalnom radiju “M“ iz Knjaževca čiji je gost bio pomoćnik predsednika opštine Knjaževac Saša Petrović.

SASA-PETROVIC-KNJAZEVAC

Pomoćnik Petrović ističe da je dosta urađeno, ali da konačnu ocenu trebaju dati građani opštine Knjaževac.

Da li sam ja lični zadovoljan, jesam – istakao je on i dodao da je urađeno puno, a najvažnije je da je urađeno skoro sve što je obećano u izbornoj kampanji.

Pre godinu i po ova koalicija je preuzela odgovornost za funkcionisanje lokalne samouprave,  kao i tada, i sada je gorući problem nizak standard građana, što je generalno problem u celoj zemlji.

Na tome još uvek radimo i zalažemo se za otvaranje novih radnih mesta i upošljavanje Knjaževčana – ističe Petrović.

Pravci razvoja Knjaževačke opštine nije teška industrija, već prirodni resursi i prirodne mogućnosti, moglo se čuti na talasima radija “M“ u emisiji sa pomoćnikom. Zaključeno je da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala i strateški najveći pravac opštine.

Ja moram da se vratim na drugu polovinu 2012-te godine, jer smo u te dve godine zaokružili jedan koncept koji smo definisali na samom početku. U ovom trenutku bez dileme, na našem regionu, smo opština koja izdvaja najveći deo sredstava za razvoj poljoprivrede i samo u predprošloj i u 2013. Smo obezbedili 60 miliona dinara za razne vrste podsticaja i subvencija u poljoprivredi – kaže Petrović.

Osnovna ideja je bila da unaprede novi oblici proizvodnje, nove površine i da se povećaju obimi proizvodnje na teritoriji opštine Knjaževac. Samim tim, Knjaževec je svrtan među vodećim opštinama u Srbiji u proizvodnji višanja, što govori da su podsticaji u poljoprivredi urodili plodom.

U protekle dve godine podeljen je i sadni materijal i omogućeno zasnivanje 500 hektara pod voćem, odnosno 400 pod višnjama i 100 pod šljivom i dunjom.

Knjaževac je u predhodnom periodu subvencionisao i povećanje stočnog fonda.

0 Responses

  1. Bivši predsednik Srbije Boris Tadić, koji je u četvrtak napustio DS i podneo ostavku na mesto počasnog predsednika stranke, najverovatnije će objaviti odluku da izlazi na vanredne parlamentarne izbore 16. marta u bloku sa LSV Nenada Čanka i Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića. Ta koalicija će na izborima nastupiti pod nazivom „Demokratski savez za modernu Srbiju“. Tadić se pre nekoliko dana sreo i sa Dinkićem, ali još nisu donete konačne odluke. Dinkić donosi svega 130.000 -150.000 glasova…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE