Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Stiže brz internet

Opština Knjaževac bi ovih dana mogla da dobije još jednog internet provajdera. Radi se o kompaniji “Exe net“ koja se ovim poslom bavi profesionalno i lider je među provajderima u Južnoj Srbiji.

internet

Značajan internet provajder stićiće ovih dana i u Knjaževac.

Po nezvaničnim saznanjima “Exe net“ je spreman da u Knjaževac investira blizu 80 000 eura u opremu i na taj način pokrije celu teritoriju opštine brzim internetom.

Ova investicija trebala je biti realizovana još septembra 2013. godine, ali je zbog procedure i papiroloških problema stopirana, kažu poslovni partneri iz RTV “M“ Knjaževac.

Grad će biti pokriven brzim internetom i pored standardnog surfovanja Knjaževčani će moći da ga koirste u “biznis“ svrhe, kao i za strimovanje onlajn televizije, radija i drugih kanala, kažu iz RTV M.

Exe Net nudi profesionalne usluge povezivanja pravnih i fizičkih lica na internet, brzim vezama nezavisnim od telefonske infrastrukture. Naša mreža se odlikuje izuzetno niskim kašnjenjem koji se meri svega u 1-3ms. Ovako niska latencija je posebno pogodna za gamere i osobe koje koriste audio i video programe preko interneta. Poređenja radi ping ili latencija kod kablovskih provajdera je uglavnom između 20 i 50ms a kod ADSL-a uglavnom između 25 i 80ms. Ovo znači da je naša Exe Net Internet mreža brža u proseku 20 – 80 puta od ostalih provajdera samo  kada se poredi ping tj kašnjenje između korisnika i servera provajdera.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara