Podsetnik: Šta je Boris Tadić rekao 2012.godine u Knjaževcu

Broj pregleda

Podsećamo da je kandidat za predsednika Srbije 2012. godine – tadašnji lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić rekao je u Knjaževcu da je moto predstojećih opštih izbora u Srbiji — „ne dozvoliti promenu na gore“.

dsBoris Tadić je u razgovoru sa građanima Knjaževca rekao da bi Srbija, u suprotnom, ostala „nedovršena kuća“, neizvesne budućnosti.

Srbija, dodao je on, može da se promeni i da snažno krene napred u relativno kratkom vremenu ukoliko nastave da je vode političke snage koje su je vodile do sada.

„Evropska unija je cilj koji treba da postignemo u formalnom smislu. Ali, pre nego što do toga dođemo, moramo da promenimo sadržaj života, da izgradimo puteve, da 70 odsto građana Srbije bude u blizini mreže autoputeva, da podignemo pruge da budu efikasne. Ne trebaju nam pruge za 400 kilometara na čas, nama je dovoljna brzina od 160 kilometara na čas i to je ekonomski opravdano i svi će koristiti Srbiju za transport, a to će stvarati nova radna mesta“, rekao je Tadić.

On je podvukao da su garancija za ova obećanja već završeni mostovi i putevi, interesovanje stranih investitora, kao i kandidatura koju je zemlja dobila od EU.

„Kandidatura je garancija i sertifikat, odnosno znak da smo na dobrom putu. Ne bismo dobili taj status da ga nismo zaslužili, jer su uslovi sada strožiji nego ikada za bilo koju zemlju u prošlosti“, poručio je Tadić ističući da se zbog toga ne sme stati.

Boris Tadić je apelovao na građane da ne dozvole „da kormilo preuzmu ljudi koji ne znaju da upravljaju prevoznim sredstvom koje se zove ‘Srbija u budućnosti'“.

Kako je objasnio, on insistira na ekonomskim temama u kampanji zato što će bolji start imati sve one zemlje koje se pripremaju za „dan posle ekonomske krize“.

„Огромна је предност оних који се припремају за дан после кризе, који врше уштеде где год је то могуће, који подстичу мала и средња предузећа, који доводе инвеститоре“, објаснио је кандидат за председника Србије.

Избори су, према његовим речима, „дан када одређујемо како ћемо даље и ко смо. Да ли ћемо бити вредан и радан народ, или народ који ће само да се жали због недаћа које су нас задесиле“.

„Ми одлучујемо о томе и нема жалбе на неку небеску силу“, подвукао је лидер Демократске странке.

„Уколико наставимо овим путем и не станемо, уверен сам да ћемо за релативно кратко време, не одмах, већ након изласка читавог света из економске кризе, моћи да постигнемо високу стопу раста и ниво запошљавања“, рекао је Борис Тадић који је посету Књажевцу завршио сусретом са спортистима овог града.

Izvor: DS i Tanjug

Povezano

Knjaževačke demokrate odale poštu Zoranu Đinđiću

Potukli se odbornik i većnik u Knjaževcu?

Istaknuti član DS-a ustvari član SNS-a? (FOTO)

Knjaževački DS u rasulu?! Članovi masovno prelaze u SNS???

Knjaževačke demokrate za predsednika OO DS Knjaževac izabrale ponovo Mančića

Tadić: SDS podržao kandidaturu Vuka Jeremića

VESTI IZ KATEGORIJE

Dan Opštine Knjaževac – 17. maj

Besplatni preventivni zdravstveni pregledi 19. maja

Neophodan kontinuirani rad društva na suzbijanju diskriminacije

Sanacija udarnih rupa u gradskim ulicama

Knjaževac domaćin četvrtog Gran pri otvorenog Strong-man kupa

Sutra će Opština Knjaževac obeležiti svoj Dan!

3 одговора

  1. Stigli su da manipulišu i decom… Svaka im čast… Umalo da zaboravim da čestitam Dr Rakiću izbor na direktorsko mesto… Čujem da se haos u bolnici širi

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Dan Opštine Knjaževac – 17. maj

Besplatni preventivni zdravstveni pregledi 19. maja

Neophodan kontinuirani rad društva na suzbijanju diskriminacije

Sanacija udarnih rupa u gradskim ulicama

Knjaževac domaćin četvrtog Gran pri otvorenog Strong-man kupa

Sutra će Opština Knjaževac obeležiti svoj Dan!