Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Bolji sadržaj za mlade – uslov za bolje i lepše detinjstvo

Opština Knjaževac godinama unazad teži da od same opštine načini bolje mesto za sve građane, a pogotovu za one najmlađe.

knjazevac panorama

Realizacijom mnogih kulturnih i zabavnih manifestacija Opština želi da napravi povoljnu atmosferu i animira mlade sugrađane da uzmu učešće u istim, da daju doprinosa i idejama pospeše život u gradu.

Takođe, lokalna vlast ima nameru da kroz infrastrukturno uređenje opštine, izgradnjom igrališta, sportskih terena i sadržaja za mlade, unapredi i objedini ponudu za decu Knjaževca, ali naravno i za buduće naraštaje, te da na taj način stvori povoljan ambijent i za mlade roditelje koji ostaju u Knjaževcu da žive i rade.

Poslednjih godina zaista napredujemo. Opština brine o mladima, ali i mladi trebaju više brinuti o opštini. Izgrađeno je dosta, uređena su i rekonstruisana mnoga igrališta, parkovi, šetališta, godinama se održavaju manifestacije koje promovišu odrastanje dece u knjaževačkom kraju, ali i manifestacije kulturno-zabavnog karaktera i to je dobro, kaže naš sagovornik S.I.

Na ovu temu i ostali naši sugrađani slično komentarišu, uz pozitivne komentare i predloge šta još može da se unapredi i izgradi kako bi život u gradu bio sadržajniji.

Deca u Knjaževcu, za razliku od drugih opština u okruženju – slične veličine, imaju dosta više sadržaja za igru, zabavu i normalno odrastanje i provođenje slobodnog vremena.

ŽIVOT U SELU JEDNOSTAVNIJI, ALI I TEŽI

Babin Zub Knjazevac

Život u gradu drastično je dinamičniji od života na seoskom području i to je evidentno. Život na selu je na neki način malo teži, jer se tamo uglavnom sprovode poslovi na njivi i u polju i sl.

Ali, bez obzira na sve te okolnosti, zanimljivo je da pojedini ljudi koji žive u gradu, razmišljaju da se vrate selu, zbog kako oni kažu zdravog i manje stresnog života. To je nekima pošlo za rukom, neki su se vratili selima i poljoprivrednim poslovima, a neki su odlučili da penzionerske dane provode u miru i tišini, zdravoj i netaknutoj prirodi knjaževačkog kraja.


grb knjazevacOvaj medijski sadržaj sufinanisran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Naziv projekta koji ralizuju “Knjaževačke novine“ je “Život i odrastanje na seoskom području“.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara