Књажевачке

НОВИНЕ

PROMO

Broj pregleda

NIS donira paketiće za 225 prvorođenih beba u 2023. godini

Kompanija NIS obezbedila 225 paketa za 15 prvorođenih beba u 2023. godini u  porodilištima u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu.

Promo, NIS
Promo, NIS

Novogodišnji praznici su pravo vreme za darivanje, te je kompanija NIS obezbedila 225 poklon paketaza bebe koje će se roditi u 15 porodilišta u Srbiji. Poklon pakete, koji sadrže artikle domaćihproizvođača, a koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, u prvim danima 2023.godine dobiće po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru,Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu.Veliki doprinos ovoj prazničnoj akciji dali su članovi Kluba volontera kompanije NIS koji sudonirali pelene za jednokratnu upotrebu kako bi obogatili sadržaj paketa koji je obezbedila kompanija,dok su se ujedno i nesebično angažovali kako bi pokloni za bebe na vreme bili dopremljeni doodabranih porodilišta.

Na ovaj način NIS aktivno nastavlja sa realizacijom kampanje „Da se nove nade rode“, koja je posvećenapovećanju nataliteta, temi od nacionalnog značaja.

Ova kampanja ima za cilj očuvanje i unapređenjereproduktivnog zdravlja i podršku povećanju nataliteta. Da je kompanija NIS, u godini koja je na izmaku,u potpunosti posvećena ovoj temi govori činjenica da je samo u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ donirala 118,5 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme za 20zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kaoi za sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje u 13 partnerskih gradova iopština u Srbiji.

Pored toga, kompanija je pružila podršku porodilištima u manje razvijenimopštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za osam porodilišta obezbedila sredstva za nabavkuneophodne medicinske opreme.

Tako je tokom ove kampanje u 2022. godini, kompanija NIS putem različitih programa, podržala ukupno 40zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji i time doprinela da nam se u 2023.godini rodi što više novih nada.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara