Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Predsednik Milan Đokić održao sastanak sa direktorima škola, načelnikom policije… na temu BEZBEDNOST DECE!

Povodom nezapamćene tragedije koja se dogodila u školi u Beogradu, predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić danas je održao sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola, načelnikom policije, direktorom Centra za socijalni rad, direktorkom predškolske ustanove, kao i sa članovima lokalne samouprave, na temu bezbednosti đaka i zaposlenih u školama.

Foto: Opština Knjaževac, Facebook stranica
Foto: Opština Knjaževac, Facebook stranica

Definisanje konkretnih koraka u cilju unapređenja bezbednosti i podizanja sigurnosti dece na viši nivo, zajednički je stav učesnika sastanka. Izražavajući svoju zabrinutost, lokalna samouprava je predložila dodatno uvođenje mera kako bi se zaštitila deca na teritoriji opštine Knjaževac.

Glavni koraci koji su predloženi na današnjem sastanku tiču se jačanja mehanizama prevencije i zaštite dece, kao i školskih stručnih lica.

Dodatni video-nadzori, pojačan monitoring, angažovanje odgovarajuće službe obezbeđenja, eventualno uvođenje panik tastera, stvaranje jedinstvenog sistema koji može da prati ponašanja dece od strane nastavnika, a po potrebi i stručnih radnika iz Centra za socijalni rad, pa i licenciranih inspektora MUP-a, neki su od predloženih mera.

Kao obavezujući zaključak navelo se održavanje sastanka jednom mesečno, a po potrebi i češće izmedju direktora škola, stručnih lica iz Centra za socijalni rad, predstavnika policije, kao i članova lokalne samouprave, a sve u cilju permanentnog praćenja radi bezbednosti dece i zaposlenih u našim vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Opština Knjaževac

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada