Broj pregleda

Leto  u opštini Knjaževac ove godine biće bogatije za još jedan sportski događaj “Vikend adrenalina“.

ktm_action_2013_006 (1)

Od 13. do 15. juna 2014. godine, na Staroj planini,  biće organizovan “Vikend adrenalina“ – trka Međunarodnog karaktera brdskog biciklizma.

Centralni događaj je “24h Koprena”, a organizatori, “Savez ekstremnih sportova Srbije“  i udruženje “Freestayler“,očekuju trocifreni broj učesnika.

Bitne stavke vezano za trku: 15 izvora/punktova za vodu na 122km, većina rastojanja za vodu su od 6 do 10km a najduže je 17km s tim što je put nizbrdo na toj deonici.Od navedenih 15 lokacija za vodu, na pet su i osvežavajuće stanice sa hranom, voćem, slatkišima, sokovima, na 21km, 44km, 57km, 90km i 105km. Dok ima 9 kontrolnih tačaka gde će se perforatorima evidentirati takmičarski kartoni.Sedlo čiji je lokalni naziv „Beleđe“ (nema ga na vojnim kartama 1:25.000 kao toponim) je glavna kontrolna tačka i osvežavajuća stanica čak tri puta u toku trke, na 21, 57 i 105 km.Gps trekovi su snimljeni iz 4 dela, tako će ih i svi prijavljeni takmičari dobiti na mail:

  1. Dojkinci – Klisura
  2. Klisura – Beleđe
  3. Beleđe – Babin zub
  4. Babin zub – Dojkinci

Staza će biti obeležena trakicama i na nekim delovima jasnom planinarskom markacijom i putokazima.Prijave otvaramo do 15.maja najkasnije. Nagrađivaće se prva tri mesta ali je još uvek rano da definišemo ove stvari.

Start ostaje u Dojkincima iznad Pirota a trka kreće u ponoć između petka i subote.

Detaljnije pročitajte ovde.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE