Koncert violiniste Dušana Panajotovića

Broj pregleda

U petak, 5. februara 2016. godine u 20 časova, u koncertnoj sali Centra lepih umetnosti Gvarnerius biće održan koncert talentovanog violiniste Dušana Panajotovića, koji će nastupiti uz klavirsku saradnju Ivane Pavlović.

Foto/  Facebook D. Panajotović
Foto/ Facebook D. Panajotović

Program koncerta:

J. Brahms- Koncert za violinu i klavir (transkripcija), u D- duru, Op. 77

1. Allegro non troppo (D dur)

2. Adagio (F dur)

3. Allegro giocoso, ma non troppo vivace – Poco più presto (D dur)

Dušan Panajotović je rođen u Knjaževcu 1992. gde stiče osnovno muzičko obrazovanje u školi „Predrag Milošević“ u klasi prof. Ognjana Rilaka. Nakon završene muzičke gimnazije „Vojislav Vučković“ u Nišu, u klasi prof. Zorice Ilić, 2010. godine upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. u klasi red.prof. Gordane Matijević-Nedeljković. Trenutno je na prvoj godini doktorskih studija u istoj klasi, na smeru izvođačke umetnosti, odsek violina.

Tokom školovanja osvajao je mnogobrojne nagrade i priznanja od kojih se izdvajaju: prva nagrada na Međunarodnom takmičenju „Summit music Festival“ u Španiji (2013), dobitnik nagrade za najbolji postignut uspeh na gudačkoj katedri (2011/2012) iz fonda „Miodrag Macić- Mišo“, dobitnik nagrade za najbolji postignut uspeh na gudačkoj katedri koncertantnog smera (2012/2013) iz fonda „Meri Žeželj- Majer“, dobitnik nagrade za najbolji diplomski ispit (2014) iz fonda „Meri Dragutinović“, tri puta dobitnik prve nagrade na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu (2005, 2007, 2009), prva nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu (2008), prva nagrada i laureat muzičkog festivala u Lazarevcu (2008), prva nagrada na 47. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Čačku, prva nagrada na takmičenju muzičkih škola (2002 u Kladovu, 2003. u Donjem Milanovcu, 2004. godine u Knjaževcu, 2005 u Majdanpeku gde je poneo laskavu titulu laureat takmičenja), prva nagrada kao instrumentalne trio na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Bačkoj Topoli (2004), dobitnik povelje „Nova Mlada Niška Elita“ koju dodeljuje Rotari klub „Konstantin Veliki Niš“, nakon osvajanja prve nagrade na republičkom takmičenju u Beogradu (2008), nagrade za posvećenost i dostignuća u školi od strane grada Niša (2007/2008, 2008/2009), dobitnik nagrade „Dositej Obradović“ za osvajanje nagrade na republičkom takmičenju.

Učestvovao je kao solista na mnogobrojnim muzičkim festivalima od kojih se izdvajaju: „BEMUS“ muzički festival u Beogradu (2015). U saradnji Gvarnerijusa i BEMUS- a, „NEISUONI DEILUOGHI“ u Italiji (2013) itd.

Usavršavao kod Hagaia Šahama, Stefana Milenkovića, Olega Pokhanovskog, Liane Isakadze, Ilije Marinkovića, Ivane Aćimoske- Žikić, Maje Jokanović itd. Takođe se usavršavao na jednom od najvećih muzičkih festivala u Evropi „ISA- music Festival “ u Beču, za koji je dobio punu stipendiju (2014).

(Guarnerius)

Povezano

Koncertna serija kamerne muzike u Knjaževcu 16. oktobra

Panajotović dobitnik nagrade “Donau Fest“ u Nemačkoj

Dušan Panajotović ponos i dika Knjaževca

Koncert Dušana Panajotovića u centru lepih umetnosti "Guarnerius"

Mladi muzički talenti: Dušan Panajotović

Koncert Dušana Panajotovića u centru lepih umetnosti “Guarnerius“

VESTI IZ KATEGORIJE

Meštani Valevca započeli akciju uređenja sela

Danas saslušanje osumnjičenog za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU OTVORILO STARE RANE

Ministar Dačić: Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU: Ubio oca, babu i dedu!

Najava vremenskih prilika: Visoke temperature i sunčano vreme

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Meštani Valevca započeli akciju uređenja sela

Danas saslušanje osumnjičenog za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU OTVORILO STARE RANE

Ministar Dačić: Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU: Ubio oca, babu i dedu!

Najava vremenskih prilika: Visoke temperature i sunčano vreme