Koncert violiniste Dušana Panajotovića

Broj pregleda

U petak, 5. februara 2016. godine u 20 časova, u koncertnoj sali Centra lepih umetnosti Gvarnerius biće održan koncert talentovanog violiniste Dušana Panajotovića, koji će nastupiti uz klavirsku saradnju Ivane Pavlović.

Foto/  Facebook D. Panajotović
Foto/ Facebook D. Panajotović

Program koncerta:

J. Brahms- Koncert za violinu i klavir (transkripcija), u D- duru, Op. 77

1. Allegro non troppo (D dur)

2. Adagio (F dur)

3. Allegro giocoso, ma non troppo vivace – Poco più presto (D dur)

Dušan Panajotović je rođen u Knjaževcu 1992. gde stiče osnovno muzičko obrazovanje u školi „Predrag Milošević“ u klasi prof. Ognjana Rilaka. Nakon završene muzičke gimnazije „Vojislav Vučković“ u Nišu, u klasi prof. Zorice Ilić, 2010. godine upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. u klasi red.prof. Gordane Matijević-Nedeljković. Trenutno je na prvoj godini doktorskih studija u istoj klasi, na smeru izvođačke umetnosti, odsek violina.

Tokom školovanja osvajao je mnogobrojne nagrade i priznanja od kojih se izdvajaju: prva nagrada na Međunarodnom takmičenju „Summit music Festival“ u Španiji (2013), dobitnik nagrade za najbolji postignut uspeh na gudačkoj katedri (2011/2012) iz fonda „Miodrag Macić- Mišo“, dobitnik nagrade za najbolji postignut uspeh na gudačkoj katedri koncertantnog smera (2012/2013) iz fonda „Meri Žeželj- Majer“, dobitnik nagrade za najbolji diplomski ispit (2014) iz fonda „Meri Dragutinović“, tri puta dobitnik prve nagrade na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu (2005, 2007, 2009), prva nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu (2008), prva nagrada i laureat muzičkog festivala u Lazarevcu (2008), prva nagrada na 47. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Čačku, prva nagrada na takmičenju muzičkih škola (2002 u Kladovu, 2003. u Donjem Milanovcu, 2004. godine u Knjaževcu, 2005 u Majdanpeku gde je poneo laskavu titulu laureat takmičenja), prva nagrada kao instrumentalne trio na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Bačkoj Topoli (2004), dobitnik povelje „Nova Mlada Niška Elita“ koju dodeljuje Rotari klub „Konstantin Veliki Niš“, nakon osvajanja prve nagrade na republičkom takmičenju u Beogradu (2008), nagrade za posvećenost i dostignuća u školi od strane grada Niša (2007/2008, 2008/2009), dobitnik nagrade „Dositej Obradović“ za osvajanje nagrade na republičkom takmičenju.

Učestvovao je kao solista na mnogobrojnim muzičkim festivalima od kojih se izdvajaju: „BEMUS“ muzički festival u Beogradu (2015). U saradnji Gvarnerijusa i BEMUS- a, „NEISUONI DEILUOGHI“ u Italiji (2013) itd.

Usavršavao kod Hagaia Šahama, Stefana Milenkovića, Olega Pokhanovskog, Liane Isakadze, Ilije Marinkovića, Ivane Aćimoske- Žikić, Maje Jokanović itd. Takođe se usavršavao na jednom od najvećih muzičkih festivala u Evropi „ISA- music Festival “ u Beču, za koji je dobio punu stipendiju (2014).

(Guarnerius)

Povezano

Koncertna serija kamerne muzike u Knjaževcu 16. oktobra

Panajotović dobitnik nagrade “Donau Fest“ u Nemačkoj

Dušan Panajotović ponos i dika Knjaževca

Koncert Dušana Panajotovića u centru lepih umetnosti "Guarnerius"

Mladi muzički talenti: Dušan Panajotović

Koncert Dušana Panajotovića u centru lepih umetnosti “Guarnerius“

VESTI IZ KATEGORIJE

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

DOBRA VEST: 300 paketa humanitarne pomoći stiglo na teritoriji opštine Knjaževac

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

DOBRA VEST: 300 paketa humanitarne pomoći stiglo na teritoriji opštine Knjaževac