Srećna Pravoslavna

Broj pregleda

Srećna Pravoslavna 2014-ta godina.

pravoslavna

Srbi su, takođe, jedni od srećnika koji proslavljaju Novu godinu dva puta: I 1. januara i 14. januara 2014. godine.

Sinoć je organizovano slavlje u većini gradova u Srbiji, a u Beogradu je Nova godina obeležena samo vatrometom.

Srećna Nova 2014. godina!

Povezano

Čarolija praznika u Knjaževcu: Deda Mraz pokucao na vrata 1.500 dece

Novogodišnji paketići najmlađim Knjaževčanima

Prva beba u Knjaževcu u 2022. godini devojčica!

Predsednik Milan Đokić u novogodišnjoj noći obišao višečlane porodice

Srećni novogodišnji i božićni praznici žele vam ,,Knjaževačke novine“

Zabrana kretanja za Novu godinu?

VESTI IZ KATEGORIJE

U Srbiji u martu za 11,7 odsto više turista

Jana Vasilev iz Knjaževca se plasirala u sledeću rundu Evropske kvalifikacije Međunarodne Hippo olimpijade iz engleskog jezika

Danas je Veliki petak

Denis Aleksić osvaja medalje na prestižnim međunarodnim takmičenjima u Pauerliftingu i bodibildingu

Muškarac (33) zadobio teške telesne povrede u tuči!

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

Jedan odgovor

  1. Knjaževac, grad na obalama Timoka, predstavljen je srpskoj javnosti kao grad budućnosti, sredina gde će se investitori prosto nadmetati ko će ponuditi i izgraditi više. Masovna zapošljavanja na Staroj planini i u nekadašnjim gigantima ostale su samo fraze lokalnih vlastodržaca. U Timočkoj krajini uvek na začelju, a u državi među poslednjima, opština Knjaževac, kao raj na zemlji, samo je plod maštarija „eksperata“ i njima sličnima. Eks ministar i vođa regionalista, i pored obećanih 1000 evra građanima, dobio je Majsku nagradu opštine Knjaževac, dok ekonomski stručnjaci računaju da je za poduhvat na Staroj planini bilo dovoljno 10, a ne 30 miliona šuški.

    Koalicija lokalnih vladara je te 2013. osnovala novo javno preduzeće, čudne skraćenice „STRK“, ali i isterala politički četvoro nepodobnih iz postojećeg koje razvija turizam. Mnoge podobne i zaposlila. Da bi se „grad razlikovao od sela“, kako reče svojevremeno eks državni sekretar NIP-a, a sada „prvi i jedini“, građanima se s grbače „dere koža“ za svakodnevno pokrivanje bazena. Na radost vesele i vizionarske družine.

    Opozicija nemoćna da lokalnom knezu pokaže pravi put i pravac, čeka neke bolje dane. Valjda će i njima „da svane“, ali pre toga nekome treba „da smrkne“. Sednice lokalne Skupštine dobijaju na značaju samo onda kada se zapodene priča o vodoprivredi, pomoćniku predsednika zaduženog za privredu ili povećanju cene vode za 54 odsto.

    Za to vreme ljudi odlaze. Neko svojom voljom, a neko nasilno. „Mala Venecija“ je sada grad u kome se život tretira kao nešto zamenljivo i obnovljivo. Niti je niti će biti.

    Nova, 2014. godina proslavljena je bez zvezda i zvezdica domaće, ali i političke motivisane estrade. Štedi se, kažu oni koji barataju našim parama, i to kao da su „tuđe“. Dva zlatna deteta ostala su bez oba roditelja na putu za Svrljig, a čelnici fabrike „TINA“ uhapšeni su zbog utaje poreza. Prethodne godine, i radnica „Komercijalne banke“, uzela je „malo“. Sa namerom da vrati.

    Ostaje još samo da vidimo da li će se „narod pitati“ i na vanrednim parlamentarnim izborima. A posle „kom opanci, kom obojci“. Ili obojici. Sledi, čini mi se, ukrupnjavanje srpske političke pozornice.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

U Srbiji u martu za 11,7 odsto više turista

Jana Vasilev iz Knjaževca se plasirala u sledeću rundu Evropske kvalifikacije Međunarodne Hippo olimpijade iz engleskog jezika

Danas je Veliki petak

Denis Aleksić osvaja medalje na prestižnim međunarodnim takmičenjima u Pauerliftingu i bodibildingu

Muškarac (33) zadobio teške telesne povrede u tuči!

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju