Vredni gimnazijalci

Broj pregleda

Učenici Knjaževačke gimnazije od početka školske godine učestvovali su u sedam projekata Centra za kreativni razvoj, Zelene zone, Interkulta i Centra za kulturu i umetnost K019, od kojih su tri projekta napisana i sprovedena po ideji naših učenica.

kg

Prvi sprovedeni projekat „Delimo planetu sa Španijom“ održan je 12. oktobra u Spomen parku kao festival španske kulture. Na ovom mini festivalu posetioci su mogli da probaju razne španske specijalitete, slušaju špansku muziku, prisustvuju izložbi slika i pinjata partiju. Ideja promocije španske kulture u Knjaževcu potekla je od Ljubice Cvetković, učenice II/3.

Na drugom omladinskom projektu kao koordinator našla se učenica prvog razreda Ivana Milosavljević. Kroz projekat „Svi smo mi srednjoškolci“ organizovane su zajedničke aktivnosti učenika i nastavnika Knjaževničke gimnazije i Tehničke škole. Cilj je bio prevazilaženje negativnog rivalstva između dve srednješkole. Održane su četiri radionice na temu tolerancije, diskriminacije, timskog rada kao i zajednička akcija.

Gimnazijalci su ponovo pokazali svoju humanost učestvovajući u „EkomodA(u)kciji“. Ideja je bila da kroz izradu odeće, pored učenja o tome koliko je za životnu sredinu važna ponovna upotreba materijala, bude omogućeno da ta svoja znanja i primene kroz humanitarnu akciju prodaje izrađene odeće koja je bila organizovana u Domu kulture. Na čelu omladinskog projekta bila je Milica Milićević, učenica II/3.

Da su odlični i u fotografiji, pokazalo se na izložbi održanoj u galeriji Zavičajnog muzeja, od 29.11-06.12.2013. Izložbi su prethodile fotografske radionice u okviru „Kultobrana“ na kojima su prikazivane tehnike fotografisanja, istorija fotografije i neke od najzanimljivijih fotografija svetskih fotografa.

Na samom početku školske godine u sklopu „Leta tolerancije“ gimnazijalci su se na izletima do Ravne i Balta Berilovca družili sa ostalim mladima i decom iz Doma, razvijajući toleranciju i sklapajući nova prijateljstva.
Učili su i o ljudskim i manjinskim pravima, tehnikama i vrstama forum teatra i oprobali se u nekoj od njih, a zatim i učestvovali na javnom događaju u sklopu projekta „Imam pravo“.

Najviše pažnje posvetili su uređenju omladinskog kluba „Ćoše“ u kome će mladi, pre svega učenici srednjih škola, moći da kvalitetno provode svoje vreme, i kroz druženje nauče mnogo toga o neformalnom obrazovanju.

Autor: Lj. Cvetković
Foto: M. Miladinović

Povezano

Odobrena sredstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština za 2022.

Učenici Knjaževačke gimnazije ostvarili plasman na republičko takmičenje iz engleskog jezika

Podsticaji za mala poljoprivredna gazdinstva i preduzeća

Preliminarna rang lista IPARD mera 7

Predstavljen projekat „Zajedničke mere za zelenu infrastrukturu“

Podrška početnicima u poslovanju i postojećim preduzećima za razvoj kroz nabavku opreme i uvođenje usluga

VESTI IZ KATEGORIJE

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole